Hvězdy StarDance v Akordu – AKORD Ostrava | Kulturní a společenské centrum

Hvězdy StarDance v Akordu

Televizní soutěžní show StarDance prošla již celá řada osobností a mnohé z nich jsme v Akordu mohli vidět tváří v tvář. A nejde jen o Zdeňka Chlopčíka, který u nás vede vlastní taneční školu. Jsou osobnosti, které se díky StarDance ještě více vyšvihly ve svém oboru. Patrné to bývá u herců, kterým pak režiséři svěřují pohybově náročnější role. Anebo díky tomu, že se udržují na televizní obrazovce po vícero týdnů, tak se veřejnost začne více zajímat i o to, v jakém divadle třeba daní herci hrají, a když takové divadlo přijede do jejich města, je mnoho takových, kteří využijí příležitosti vidět na živo svého oblíbence, kterému v průběhu několika týdnů posílali do soutěže své hlasy.

Teď v lednu v Akordu hrál divadlo se Spolkem Kašpar finalista zatím posledního ročníku této soutěže, herec Matouš Ruml. A hned jsme s ním dojednali také taneční vystoupení na jeden z plesů, které budeme pořádat – na Reprezentační ples Městského obvodu Ostrava-Jih. Konat se bude 28. února a atmosféru StarDance na živo zde budete moci zažít nejen díky vystoupení Matouše Rumla s jeho taneční partnerkou ze soutěže Natálií Otáhalovou, ale především díky kompletní sestavě Moondance Orchestra Martina Kumžáka, která bude hrát po celý večer. A když píšeme kompletní, tak tím myslíme, že se zde prostřídají všichni pěvečtí sólisté – Dasha, Michal Cerman, Dušan Kollár a Naďa Wepperová.

Z dalších osobností, které budeme v následujícím půlroce hostit a jež prošly StarDance, to budou: v lednu herečka Anna Polívková, která vystoupí v improvizačním představení Milostný trojúhelník. Ta dokonce StarDance v roce 2013 vyhrála a tančila s Michalem Kurtišem, který dotančil v roce 2010 do finále spolu s Anetou Langerovou, která se v Akordu představí v březnu. Přijede se svou kapelou a navíc s kolegy ze Slovenska – Korben Dallas, se kterými aktuálně připravuje EP nových písní. Všechny je pak v rámci společného turné Aneta Langerová & Korben Dallas Tour 2020 naživo zahrají přítomným fanouškům.

Další zpěvačkou, která se objevila ve StarDance jako tanečnice a která se představí akorďáckému publiku, bude Leona Machálková. V loňském roce zpestřila Výroční ples k 60 letům Akordu, letos k tanci rozpumpuje starší generaci na únorovém Plesu seniorů. Leona Machálková absolvovala StarDance v roce 2015, kde dalším soutěžícím byl Marek Taclík, který přijede v květnu s úspěšnou divadelní komedií Padesátka. Tehdy v tom roce 2015 v porotě seděl Jan Révai, kterého budeme moci vidět v červnu jako herce – spolu s Kateřinou Janečkovou a dalšími sehrají na prknech velice vtipnou a originální komedii Láska a párečky.

Dámy a pánové, zadejte si své partnery a vyrazte do Akordu na některý z plesů či koncertů prošoupat střevíce, anebo prosedět sedadla na některé z divadel.

Hvězdy jsou u nás na dosah a není zas tak nebezpečné se jich dotknout.