Bezpečně na internetu i v seniorském věku – AKORD Ostrava | Kulturní a společenské centrum

Bezpečně na internetu i v seniorském věku

V úterý 18. února 2020 od 15 hodin se v Akordu uskuteční seminář Digitální tělocvična na podporu mediální vzdělanosti seniorů.

Žijeme v době informační, informace nikdy nebylo snazší získat, stejně tak ale nebylo snazší se v nich ztratit. Senioři jsou v tomto směru, nikoliv vlastní vinou, zranitelní dvojnásob. Internet je zdrojem nepřeberného množství informací. Je skvělý v tom, že na něm najdete cokoliv, co potřebujete, co vás zajímá nebo co nevíte. Recepty, návody, zápisky z cest a mnoho dalšího. To s sebou však nese i nevýhody. V prostředí internetu může psát a šířit informace v podstatě každý. Je tak nezbytné informace a zprávy ověřovat a nevěřit všemu, co čtete nebo vidíte.

Cílem semináře je probudit zájem o fungování médií a naučit seniory zdravě konzumovat jejich mediální obsah. 

Na semináři uvedeme účastníky svěží a hravou formou do problematiky (ne)bezpečného internetu. Společně si ukážeme různé nástrahy, které nás mohou na internetu potkat a prakticky ukážeme, jak jim předcházet. Délka semináře bude 2 hodiny a pro seniory je zdarma. Ukážeme si například jak si nastavit silné heslo, jak poznat nebezpečný odkaz nebo finty útočníků. (Ne)bezpečným internetem provází lektor Mgr. David Kudrna z Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost. 

Celý projekt zastřešuje SenSen (Seznační senioři – www.sensen.cz) ve spolupráci s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost. Digitální tělocvična je pokračováním projektu Médiím na kloub

Videoukázka z konference Médiím na kloub z 23. dubna 2019