DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ jaro 2020 – AKORD Ostrava | Kulturní a společenské centrum

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ jaro 2020

Drazí příznivci kvalitního divadla,

v jarním cyklu divadelního abonmá se můžete těšit na několik zajímavých témat, která se vybranými čtyřmi inscenacemi prolínají:

Setkání generací – Ve dvou hrách se na jednom jevišti potkají otcové se svými potomky – v únoru to bude David Prachař se synem Jakubem a v květnu Ondřej Havelka s dcerou Rozálií a synem Vojtěchem. Také Rapper nabídne generační pohled na téma moderní hudby pro mladé z pohledu zkušeného učitele.

Diváci budou moci srovnat básníka dnešní doby Rappera Martina Trnavského s romantickým poetou Cyranem Martina Hofmanna. Oba ve své době čelí světu verši, ale každý jinak. To David Prachař v Životě s krajtou podá výpověď o osamělosti ve velkoměstě za pomocí pohybových a hudebně-zvukových výrazových prostředků. A jak to bylo kdysi ve 30. letech v době, kdy v naší zemi kvetl tramping, to nám se „saturninovským” humorem předvede Ondřej Havelka ve Zločinu v Posázavském Pacifiku.

Divadelni_predplatne_jaro_akord

Jarní divadelní předplatné vám může nahradit hudební předplatné, které jsme pro tuto sezónu vynechali, protože hudební složka hraje ve všech inscenacích velmi důležitou roli. U Cyrana hudbu zastoupí zpěvnost veršovaných replik.

Jarní cyklus bude veselejší a dojemnější, prostě rozkvetlejší, jak to má na jaře být. Těšíme se na vás.

Jan Ražnok, dramaturg

Všechny podrobnosti k předplatnému – informace o jednotlivých představeních a prodeji abonmá – v následujícím odkaze:

Divadelní předplatné